21-jarige goochelaar uit Weert gaat het theater in

21-jarige illusionist Nigel Otermans uit Weert. © Nigel Otermans
Illusionist Nigel Otermans gaat het theater in met een eigen avondvullende goochelshow.
Nee, geen kleine kaarttrucks of een konijn uit een hoed. Maar meer dan vijftien grote trucs waarbij Otermans samen met zijn assistenten het publiek probeert te verbazen.

Grootste show tot nu toe

Vrijdag speelt de Weertenaar zijn grootste show tot nu toe in Theater Kerkrade. Met zijn show Time Traveler wil de illusionist laten zien waar hij al jaren voor repeteert. "Hier komt ook veel toneel bij kijken, wat ik erg leuk vind."

Beroep

Nadat Nigel zijn Havo had afgerond, heeft hij van passie zijn werk gemaakt. "Ik ben nu al meer dan twee jaar illusionist", vertelt Otermans. "Het is erg mooi dat dit nu gewoon fulltime mijn werk is." De goochelaar heeft vaak optredens op bedrijfsfeesten, gala's of andere gelegenheden, maar droomde er al lange tijd van om met een eigen show het theater in te gaan. "Ja, dit is wel een droom die uitkomt."

Try-out

Otermans ziet deze show als een try-out. "Ik werk nu nog vooral in Limburg. Maar mocht deze show een succes zijn, dan willen we vervolgens ook naar theaters in de rest van Nederland. Dat zou een mooie volgende stap kunnen zijn."