Damiën van Elburg weer bovenaan bij de Limburgse 10

Damiën van Elburg © Cover Damiën van Elburg
De Landgraafse singer-songwriter Damiën van Elburg komt wederom binnen op de hoogste plaats in de maartaflevering van de Limburgse 10, de hitlijst van Limburg.
Van Elburg lijkt een abonnement te hebben op de nummer 1 notering in de lijst. Zijn beide vorige singles, Stay away from that whiskey en Movin’on kwamen in 2021 en 2022 ook al op een eerste plaats binnen in de lijst. De derde single van Damiën van Elburg, Don't think I can call this planet my home is afkomstig van het nog te verschijnen nieuwe album Peace Of Mind. Dit verschijnt in mei.

Nieuwe binnenkomers

Na de vastelaovesdaag komt er altijd veel nieuw Limburgse muziek uit, en dat is terug te zien in de Limburgse 10. Acht van de tien noteringen zijn nieuwe binnenkomers. Dit is de complete lijst:
1 Damiën van Elburg - Don't think I can call this planet my home
2 Peer Heiligers - Wat de Pap zei
3 Loes Swinkels - Free Spirit
4 Marshmallow Moonshine - Kepélke in de Lôch
5 The Schedules – Paranoia
6 Chantal Janzen en Lex Uiting - Letste leedje
7 DeWolff - Night train
8 Neet oet Lottum - Idderein weer beejein
9 Blackbird - Down down down down
10 Ton Engels – Bonanza

Maandlijst

De Limburgse 10 lijst wordt maandelijks samengesteld door een deskundigenpanel bestaande uit Hubert Schunken, Huub Beeren, Jeroen Laven, Patrick Postulart, René de Serière, Roger Schepers, Ruud Kleinen, Ton Lexis, John Hendrix en Carmen Nazarski. Je hoort de Limburgse 10 ieder eerste weekend van de maand in het L1 Radioprogramma Plat-eweg.