Docu DeWolff: 'Allervetste wat we ooit hebben opgenomen'

DeWolff met bevriende muzikanten en technici bij studio Kerwax in Bretagne (FR) © Fotograaf: Satellite June
Rockband DeWolff lanceert zondag een documentaire over de totstandkoming van hun nieuwste album.
Frontman Pablo van de Poel: "Ik werd echt fucking emotioneel, want het is echt het allervetste wat we ooit hebben opgenomen."

Analoge studio

Voor de opnames van het album reisde het Limburgse trio in de zomer van 2022 samen met 8 bevriende muzikanten af naar de volledig analoge studio Kerwax in het Franse Bretagne. Het resulteert in Love, Death & In Between, een plaat die in februari binnenkwam in de GfK Dutch Album Top 100. Volgens zanger en gitarist Pablo van de Poel "echt het allervetste wat we ooit hebben opgenomen."

Première

Filmmaker Christiaan Kanis volgde de rockers tijdens hun roadtrip en de opnames. De documentaire DeWolff - Live at Kerwax gaat zondag in premiere op L1 TV. Frontman, zanger en gitarist Pablo van de Poel is zaterdag te gast in L1 Cultuurcafe op L1 Radio.

Edison

Afgelopen week nog greep DeWolff naast een Edison. De band was genomineerd in de categorie Alternative voor het album Double cream dat ze samen maakten met de band Dawn Brothers uit Rotterdam. Uiteindelijk ging Froukje er met die popprijs vandoor.
DeWolff heeft lange tijd Utrecht als thuisbasis gehad maar frontzanger Pablo van der Poel besloot vorig jaar terug te komen naar Limburg. In januari deden ze een oproep voor een studio en repetitieruimte in Zuid-Limburg. DeWolff bestaat uit de broers Pablo en Luka van de Poel, en Robin Piso. Oorspronkelijk komt het trio uit Geleen.