Renée van Wegberg en Suzan Seegers samen in hoogwatermusical

Renée van Wegberg en Suzan Seegers © Toneelgroep Maastricht)
De hoofdrollen in de hoogwatermusical 'Het Was Zondag In Het Zuiden'zijn voor Renée van Wegberg uit Horst en Suzan Seegers uit Melick'. De musical van Toneelgroep Maastricht speelt zich af tijdens de Limburgse overstromingen van 1993.
De productie is in juli en augustus te zien in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Weer samen

Van Wegberg en Seegers stonden eerder samen in de musical Urinetown. Producent en regisseur Servé Hermans is blij deze twee musicalgezichten weer samen te brengen: ‘Na dertien jaar zijn Renée van Wegberg en Suzan Seegers weer samen te zien in een musical. Twee grote Limburgse musicalsterren samen in een musical over Limburg, ín Limburg. Wat een eer!’

Overstromingen

De musical speelt zich af tegen de achtergrond van de watersnood in Limburg van 1993, op een zondag vlak daarvoor. Niemand maakt zich op dat moment zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Iedereen denkt de gevaren te kennen, totdat het water in Limburg stijgt. Grote delen van de provincie komen onder water te staan en 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook.

Dichtbij geboortedorp

Van Wegberg stond sinds haar hoofdrol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in musicals als Wicked en in de musical over het leven van Liesbeth List. Zij is blij met haar nieuwe rol. Ze speelt Sarah. "Zo bijzonder dat ik mee ga spelen in een musical zo dicht bij mijn geboortedorp. En dat met de liedjes van Rowwen Hèze! Die heb ik mijn hele jeugd gezongen, dus dat voelt echt als thuiskomen. Sarah is een onverschrokken, ambitieuze journaliste en doet verslag van de gebeurtenissen die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. En dan is er onverwacht ook nog ruimte voor de liefde. Heel leuk om deze rol te gaan spelen."

Stuiteren van geluk

"Ik stuiter van geluk dat ik na het succes van Dagboek van een Herdershond opnieuw meespeel in een musical waarin Limburg een grote rol speelt. Én in regie van Servé Hermans, dat maakt me dolblij", aldus Seegers die weer terugkeert bij een musical van Toneelgroep Maastricht. "In het script van Allard Blom speel ik Irene, de oudere, hoogzwangere zus van Sarah. Ik woon in het buitenland en kom terug naar Limburg omdat ik me grote zorgen maak over onze ouders die in het overstromingsgebied wonen."

Derde hoofdrol

De derde hoofdrol zal worden gespeeld door het Vlaamse aanstormend talent Victor Lammertijn. Hij deed mee aan het tv-programma Op Zoek Naar Danny en Sandy waarin hij tijdens de finale net naast de hoofdrol van de musical Grease greep. Servé Hermans is als regisseur betrokken bij die laatste musical. "Lammertijn viel op door zijn spelkwaliteit, humor, uitstraling en Vlaamse tongval. Toen hij het in de finale net af moest leggen tegen de uiteindelijke winnaar heb ik geen moment getwijfeld en hem direct een rol aangeboden in Het was Zondag in het Zuiden. In de rol van Wouter heeft hij alle ruimte om al zijn kwaliteiten te presenteren in zijn eerste grote musical", aldus Hermans.
Het was Zondag in het Zuiden is 20 keer te zien in De Doolhof in Tegelen. De kaartverkoop is gestart. Een gesprek met Renée van Wegberg en Suzan Seegers is zaterdag te horen in het L1 Cultuurcafé (10.00 – 13.00 uur) op L1 radio.