Teruglezen: Drukte in steden tijdens carnavalszondag

Op sommige plekken in Maastricht is het inmiddels te druk. © Facebook gemeente Maastricht
Limburg stond ook zondag in het teken van carnaval. Er waren meerdere optochten en er werd uitgebreid gefeest.
In het liveblog hieronder lees je terug hoe carnaval op zondag werd gevierd, met foto's en video's. Krijg je geen genoeg van de vastelaovend? Stem dan af op L11AlaafRadio.nl of bekijk sfeerimpressies en optredens op L1 TV.

18:35 uur - Te druk in Maastricht

De gemeente Maastricht roept carnavalvierders op om niet meer naar de stad te komen. Het zou inmiddels te druk zijn op het Vrijthof, de Platielstraat, het Amorsplein, het Onze Lieve Vrouwe-plein en de Koestraat.

18:30 uur - Hotdog gespot in Maastricht

Eten heeft normaal gesproken geen pootjes, maar deze bijzondere hotdog wel.
Ook dieren gaan tijdens carnaval verkleed © L1 (Christianne Schreuder)

18:20 uur - Gezellig druk in Heerlen: Herriemenie Miserabel bestaat 44 jaar

17:55 uur - Op pad met zangeres Fiorenza

Het is deze dagen ontzettend druk voor veel carnavalsartiesten. Zo gaan van hot naar her om op veel feesten een optreden te geven. Zo ook zangeres Fiorenza:

16:50 uur - Sfeerimpressie van optocht in Beringe

In Beringe zit de sfeer er goed in, zo is te zien in de carnavalsoptocht.

15:20 uur - Optocht door Maastricht

In de provinciehoofdstad was zondag de carnavalsoptocht. Hieronder enkele sfeerimpressies.

15:15 uur - Optreden twee voormalig prinsen in Heerlen

14:20 uur - Carnavalsoptocht in Gennep

In Gennep trokken zondag de wagens en verklede mensen door de straten tijdens de grote optocht. De optocht van Génnepse Vastelaovendclup 't Bombakkes ging om 13:30 uur van start van de Markt.

13:30 uur - Ook in Maastricht is carnaval officieel begonnen

In Maastricht is zondag het carnaval officieel van start gegaan met het ophangen van het Mooswief en het inschieten van carnaval. De grote optocht zal ook zo van start gaan.

12:30 uur - Zes liedjes voor Guus Janssen

Prins Sven van d'n Dreumel uit Horst denkt met kippenvel terug aan vorig jaar. Toen overleed Guus Janssen op carnavalsmaandag nadat hij in het centrum neergestoken werd. "Carnaval is ook samen troost vinden", vindt hij. Maandagavond worden er zes liedjes van Guus gedraaid in alle cafés in Horst. Om hem te gedenken, maar ook om het leven te vieren. "Want Guus was een echte feestvierder."
Prins Sven van d'n Dreumel uit Horst. © L1 (Robert Janssen)

12:15 uur - Politie waarschuwt voor inbrekers tijdens carnaval

Afgelopen nacht is er op meerdere plaatsen ingebroken. In Helden, Grubbenvorst, Melderslo en Heide was het raak. De politie waarschuwt carnavalsvierders daarom om het huis goed af te sluiten voor er feest gevierd wordt. Het advies: laat een lamp aan en doe 's avonds de gordijnen dicht. "Een onbewoond huis is een geliefd doelwit", stelt de politie.
Ook wordt het afgeraden om vastelaovendfoto's openbaar op sociale media te delen. Zo geef je dieven een vrijbrief om langs te komen. Zet je Facebook-pagina daarom alleen zichtbaar voor vrienden of maak van je Instagram- en Twitterprofiel een privé account.

11:45 uur - Sleuteloverdracht in Horst aan de Maas

Burgemeester Palmen heeft carnavalszondag de macht overgedragen aan de hoogheden van Horst aan de Maas. Het feest begon om 10:30 uur in de Mérthal. Prins Sven van Berlo leidt de komende drie dagen de gemeente.

11:30 uur - Natte carnavalszondag

Carnavalszondag is in Limburg nat begonnen. Het regent van tijd tot tijd. Maar Meteo Limburg verwacht dat er in de middag droge perioden zullen zijn. Het wordt zo'n 10 graden, met een matige wind. Vanavond wordt het overal droog en later op de avond komen er opklaringen en neemt de wind in kracht af. Het koelt af tot zo'n 5 graden.
Op carnavalsmaandag en -dinsdag blijft het volgens Meteo Limburg droog. Bekijk hier het uitgebreide weersvooruitzicht.