Lex Uiting op bezoek bij ouderen die vastelaovend missen

Lex Uiting op bezoek bij een patient. © Omroep Venlo
Zanger Lex Uiting heeft een serenade gezongen bij patiënten van VieCuri omdat zij vanwege hun aandoening geen vastelaovend kunnen vieren.
Uiting bezocht drie patiënten thuis. VieCuri behandelt namelijk niet alleen patiënten in het ziekenhuis zelf, maar voorziet ook in zorg aan huis. Zo krijgen sommige mensen thuis chemo, maar ook andere patiënten krijgen zorg op maat in hun thuissituatie.

Niet vieren

Er zijn daarmee heel wat mensen met een vastelaoveshart die toch niet kunnen vieren de komende dagen. Om die pijn te verzachten bedacht het ziekenhuis het idee van een vastelaovesserenade.

Bastuba

Zo toog Lex, met begeleiding op gitaar van Baer Traa, langs Hay Burhenne. De Venlonaar woont al twee en een half jaar in De Nieuwe Munt in Tegelen en is verheugd met het bezoek van de zingende oud-prins. Zelf speelde de 80-jarige Burhenne jarenlang bastuba in een blaaskapel. Hij koestert mooie herinneringen aan bals en andere feestelijkheden. "Dan kwamen alle prinsen uit de omgeving. Dat was altijd heel gezellig."

Lekker en gezellig

Dat hij nu geen carnaval meer kan vieren, is dan ook moeilijk te verteren. "Dat mis ik heel erg", zegt hij na het optreden van Lex. "Maar als het mooi weer is ga ik misschien nog kijken naar de optocht in Blerick." Met het optreden van Lex heeft hij alvast even kunnen proeven aan het vastelaovesgevoel. "Dat was heel lekker én gezellig!"
Bekijk het bericht en de video op Omroep Venlo.