Gouverneur debuteert als vastelaovesartiest: 'Ich bin Emile'

Emile Roemer, Bart Storcken ,Emil Szarkowicz en Frans Pollux zingen 'Ich bin Emil' © Provincie Limburg
Het carnavalsnummer dat Emile Roemer vorige maand onverwacht ten beste gaf tijdens een optreden van Neet oét Lottum in Venlo, blijkt het nummer 'Ich bin Emile.'
Maandagavond werd het nummer voor het eerst officieel gezongen tijdens het Knoevelement, het ambtenarencarnaval in het Gouvernement dat traditiegetrouw op de maandag vóór carnaval wordt gevierd. Er is ook een videoclip gemaakt die door de provincie is gedeeld.

Tweemiel

Roemer zingt niet alleen maar speelt ook saxofoon in het lied waarvan het refrein "Ich bin Emile, ich bin tweemiel, ich bin drie daag carnaval" luidt. In de gelegenheidsformatie Emil & Emile en de Emilekes wordt de gouverneur begeleid door mede-Emil Szarkowicz, Bart Storcken, Frans Pollux en John Tana.

Bier

In de tekst legt Roemer uit dat je de hoge bierprijzen deze carnaval het best kunt vermijden door gouverneur te worden, want dan drink je overal gratis: "Zeg dat je Emile heet, dan kun je dienbladen vol bier bestellen met de Prins op elk bal."

Artiest

Behalve bestuurder bleek Roemer al eerder een begenadigd artiest te zijn. Als waarnemend burgemeester van Heerlen gaf de Brabander tijdens de sleuteloverdracht met carnaval al een beste buut op de bühne. In diezelfde stad schitterde hij ook een keer als metal-dj in poppodium Nieuwe Nor.