Lesoir doneert opbrengst aan slachtoffers aardbeving

De vijfkoppige band Lesoir © Lesoir
De Maastrichtse band Lesoir doneert de hele opbrengst van hun plaat 'Babel' aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.
Het geld dat overblijft na het versturen van elke verkochte cd maakt de band over aan Giro 555, zo maakte Lesoir op Facebook bekend. 'Babel' is een nummer van zo'n 20 minuten lang, dat op verschillende plekken in Zuid-Limburg werd opgenomen.

Bataclan

De Limburgse rockband zette zich al eerder in voor goede doelen. In 2021 stelde het de volledige opbrengst van een liveconcert beschikbaar voor de gedupeerden van de watersnood in Limburg van die zomer. Eerder droeg het ook een nummer op aan een van de overlevenden van de aanslag op poppodium Bataclan in Parijs.
De lange, soms ingewikkelde nummers van Lesoir maken dat de band onder de noemer progrock wordt geschaard. Lesoir bracht in 2013 zijn eerste plaat uit, maar deed in 2011 al mee met Pinkpop-talentenjacht Nu Of Nooit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!