Drumband St. Petrus en Paulus Wolder Nederlands Kampioen

St. Petrus & Paulus Wolder na de winst © Percussiegroep St. Petrus & Paulus Wolder
De slagwerkgroep van Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder is, onder leiding van Paul Schrader, Nederlands Kampioen geworden op het NK slagwerkensembles 2023.
De slagwerkgroep van Harmonie St. Petrus & Paulus (de Greune) uit Wolder/Maastricht onder leiding van Paul Schrader is zaterdagmiddag bij het NK Podium slagwerkers 2023 Nederlands Kampioen geworden. In Theater Orpheus in Apeldoorn waren ze met 94 punten de besten in de tweede divisie.

Spannende strijd

In Apeldoorn was het een spannende middag. Zo namen De Greune het op tegen Slagwerkensemble Oranje Bolsward die 90,17 punten kregen en Slagwerkensemble Aurora Grevenbicht onder leiding van Timothy Geilen die derde werden met 86,17 punten.

Trots

Voor dirigent Paul Schrader, die het orkest al acht jaar leidt, was de winst een grote verrassing. Trots overheerst bij de dirigent. "Ze hebben echt heel goed gespeeld en voor velen was het de eerste keer dat men op concours ging." Het orkest is volop in ontwikkeling. "Ze zijn ook heel goed begeleid door de slagwerkers Raymond Spons en Rico Stevens, het was een geweldig succes."

Nieuw bloed

De komende tijd zullen verschillende nieuwe leden zich bij de percussiegroep voegen. "En dat gaat zeker tot nog betere resultaten leiden", verzekerde Schrader.