Hese juffrouw Tamara viert LVK-winst in de klas

Juffrouw Tamara werd bij aankomst in haar klas feestelijk onthaald © L1
De winst van het LVK eiste haar tol dinsdagochtend voor Tamara Koonings. De zangeres van 'Pruuf Mar' moest zonder stem haar lessen Nederlands geven op het Willibrord Gymnasium in Deurne.
Juffrouw Tamara werd bij aankomst in haar klas feestelijk onthaald door haar leerlingen van groep 1c van het Willibrord Gymnasium. Met de Bertha Paulissen-trofee in de vuist werd ze in een lange rij gefeliciteerd.

Emotie

De 32-jarige LVK-winnaar had al een dagje vrij kunnen krijgen na alle commotie van afgelopen weekend. Voor een uitzinnig eigen publiek won Pruuf Mar de finale van het LVK. "We hadden het wel eens gezien bij anderen, maar als je het zelf meemaakt weet je niet wat je overkomt. Mijn telefoon ontplofte. Maar het mooiste vond ik de emotie en de mimiek bij mijn vader en moeder."

Muziek

Tamara doceert Nederlands op het Willibrord-gymnasium, maar leerlingen kunnen ook voor muziek bij haar terecht. "Ik heb bij juffrouw Koonings lessen als singer-songwriter gevolgd", vertelt Olivia. "Ze kiest bijvoorbeeld een paar foto's uit en daar moet je dan een liedje bij bedenken. Het heeft mij veel inspiratie gegeven om liedjes te schrijven."

Carnavalsmuziek

De winst van Pruuf Mar was ook de victorie van een nieuwe generatie liedjesschrijvers. Tot grote vreugde van de leerlingen van Tamara. "Ik vond het een heel leuk liedje. De andere liedjes leken wat op elkaar, dit sprong er wel uit Het was ook leuk voor ons", zo zegt Teun. Die net als veel andere klasgenoten zijn stem uitbracht op 'mevrouw Koonings' tijdens de LVK-verkiezing.

Trend

Het nummer Ojjem Blieve Hale past in de trend van het nieuwe soort carnavalsmuziek dat een decennium geleden zijn intrede deed. Via W-Dreej, Spik en Span en Bjorn & Mieke heeft nu Pruuf Mar succes met de minder traditionele vasteloaveskraker. "Van de oude sjoenkel-muziek hou ik zelf ook heel erg", zo zegt Tamara. "Maar we hebben wel geprobeerd om iets dichter bij ons zelf te blijven qua muziek. Om ook iets mee te geven aan de nieuwe generatie, zodat het ook voor hen dicht bij blijft."