Genomineerden Limburgse Popprijs bekend

Stockfoto © iStock
De twaalf genomineerden van de Limburgse Popprijs 2022 zijn bekend gemaakt.
De Limburgse Popprijs wordt jaarlijkse uitgereikt aan Limburgse acts, artiesten, ondernemers en organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de popmuziek in de provincie.

Genomineerden

De prijs bestaat uit vier categorieën. In de catogorie beste Limburgse initiatief zijn de genomineerden Traplab Radio, Bankastudio's, Tracksuit studio’s. In de catogorie beste Limburgse belofte gaat het om rappers Jiri11, Dookie en de band Solomon. Poppodium Nieuwe Nor, Pinkpop en De Bosuil maken kans om de beste muziekorganisatie te worden en Yentl Meijers, Denise Sloots en Maud Berben zijn kanshebbers in de catogorie young professional.

Limburgse Popprijs

De winnaars van de Limburgse Popprijs 2022 worden dinsdag 28 maart 2023 bekend gemaakt. Dat gebeurt om 18:30 uur tijdens een speciale uitzending op L1 televisie, live vanuit Poppodium Grenswerk in Venlo.
De Limburgse Popprijs werd voor het eerst uitgereikt in 2019. Eerdere winnaars zijn onder meer Rowwen Hèze, Blackbird, Poppodium Grenswerk en Parkstad Popstad. Nieuw dit jaar is de categorie 'Beste Limburgse Initiatief'.