Hotelondernemer wordt 78ste Prins van Jocus in Venlo

Hotelondernemer Gijs Hendrikx is zaterdag tijdens het Hofbal in de Maaspoort uitgeroepen tot prins van het Venloosch Vastelaovesgezelschap Jocus. © Jocus
Hotelondernemer Gijs Hendrikx is zaterdag tijdens het Hofbal in theater de Maaspoort uitgeroepen tot prins van het Venloosch Vastelaovesgezelschap Jocus. Zijn adjudanten zijn Martijn Hendrikx en Sef Smeets.
Dat meldt Omroep Venlo. Hotelier Gijs Hendrikx is de 78ste prins van Jocus. Hendrikx is eigenaar van Theaterhotel Venlo, stadsherberg Ald Weishoès, en Hotel Mr Jigs.

Maatschappelijk

Samen met vriendin Ellen heeft de prins twee kinderen, Sjuul (9) en Nanne (8). De prins is ook geen onbekende op het maatschappelijk vlak. Hendrikx was zeven jaar voorzitter van Young Business Club van VVV, ‘t Toeristisch Platform Maasduinen, de Aspergerie, VVEV en vier jaar voorzitter van MKB Noord-Limburg.

Pimpelaers

Hendrikx is lid van vriendenclub de Pimpelaers. Binnen die club heeft prins Gijs de functie van Höfkeuning. Vors Joeccius XI vroeg Hendrikx drie jaar geleden al, op 16 september 2020, de verjaardag van de hoogheid. Net als veel andere Limburgse hoogheden heeft ook die van Jocus bijna drie jaar moeten wachten op zijn verschijning.