The day after: Pruuf Mar kan winst nog moeilijk beseffen

Met het nummer Ojjem Blieve Hale kreeg Pruuf Mar de meeste punten (76). © L1 (Judith Kuypers)
Pruuf Mar pakte vrijdagavond in een tot de nok toe gevuld feestpaviljoen in Oostrum de Berta Paulissen Wisseltrofee, in de 47ste editie van het Limburgs Vastelaoves Leedjeskonkoer.
Met het nummer Ojjem Blieve Hale kreeg het duo de meeste punten. Een dag later, op the day after, reageren Stef & Tamara Koonings van Pruuf Mar op de winst. En dat ze daadwerkelijk gewonnen hebben, lijken de twee nog maar moeilijk te beseffen:

Dao!

De tweede plek ging dit jaar naar viervoudig LVK-winnaar Spik en Span uit Susteren, zij kregen voor het nummer Dao! 13 punten minder dan de winnaar. Oët de maot uit Venlo maakt met een derde plaats het podium compleet met het nummer Det zien de feite.

Troostprijs

LVK-finalist D'r Tim heeft zaterdagochtend overigens de allereerste Kos Erger-wisseltrofee in ontvangst mogen nemen, voor zijn laatste plek in de LVK-finale vrijdagavond. De trofee is een initiatief van joekskapel Kos Erger uit Panningen. Zij werden vorig jaar 20e en dus laatste in de LVK-finale, met nul punten. D'r Tim uit Kerkrade nam de eerste trofee in ontvangst in Ysselsteyn, in het huis van LVK-winnaar Pruuf Mar. Daar is het sinds zaterdagochtend een zoete inval van artiesten, dorpsgenoten en carnavalisten om Stef en Tamara te feliciteren.
D'r Tim ontvangt de allereerste Kos Erger Wissel Trofee uit handen van Math Teeuwen van joeskapel Kos Erger uit Panningen © L1 (Judith Kuypers)