Neet oét Lottum brengt na jaren nieuwe muziek uit

Neet oét Lottum in De Gouden Tijger in Venlo © Peter de Ronde
Fans van de Venlose dialectpopband Neet oét Lottum kunnen hun hart ophalen. De formatie brengt voor het eerst in 15 jaar nieuwe muziek uit.
Het nummer Idderein weer beejein is woensdag uitgekomen. De single ontstond afgelopen weken tijdens de reünieconcerten van de band.

Het gevoel

De titel van de plaat maakt al veel duidelijk. De serie concerten, die in Venlo gehouden werden, voelde voor Neet oét Lottum én bezoekers als 'een grote reünie'. "Jong en oud, en iedereen zong mee", aldus frontman Frans Pollux. Met dat gevoel moest iets gedaan worden, vond de band. Een nieuw nummer werd geboren: Idderein weer beejein.
"We vonden het super tof om weer met elkaar feestjes de bouwen in zo'n gezellige cafézaal", zegt Frans namens de band. Of het naar meer smaakt? "Hoeveel je ook drinkt, je krijgt altijd weer dorst."

Paradiso

Neet oét Lottum staat dit jaar nog in de Amsterdamse popzaal Paradiso. Er is grote belangstelling voor het concert op 16 juli in onze hoofdstad. Binnen dertien minuten was het compleet uitverkocht.