Venlose talenten eerste namen van musical over hoogwater

Poster van de musicalvoorstelling 'Het was Zondag in het Zuiden' © Het was Zondag in het Zuiden
Jip Verdellen en Vérie Thijssen zijn de eerste twee namen die de producenten van de hoogwatermusical 'Het was Zondag in het Zuiden' bekendmaken. De twee aanstormende talenten uit Venlo spelen mee in het ensemble.
Dat talent hebben zij niet van vreemden; hun grootvaders, Ben Verdellen en Frans Boermans, zijn beide grote namen in de Limburgse muziekwereld.

Musicaltalent

"We willen aanstormend talent uit Limburg een kans geven om mee te doen aan 'Het was Zondag in het Zuiden'", verklaart producent en regisseur Servé Hermans. De producenten plaatsten eind vorig jaar een oproep voor nieuw musicaltalent. "Na drie auditierondes hebben we geweldige talenten gevonden. Jip Verdellen en Vérie Thijssen zijn geen onbekenden in het Venlose. Ik ben trots dat zij mee gaan spelen in de musical", aldus Hermans.
De casting voor de andere rollen is op dit moment nog bezig.

Samenwerking

Naast de eerste namen maken de producenten bekend dat de musical intensief samen gaat werken met theatergezelschap Passiespelen Tegelen. "De organisatie van Passiespelen Tegelen staat ons bij als ervaringsdeskundige op het gebied van een succesvolle locatieproductie voor een groot publiek. Daarnaast zal een groot deel van hun figuranten mee gaan spelen, verzorgen hun vrijwilligers de begeleiding van het publiek tijdens de voorstellingen en mogen we gebruik maken hun kostuumatelier met maar liefst negen costumières", verklaart producent Leon Thomassen.

Overstromingen

De musical vertelt het verhaal van een zondag in 1993. In Limburg maakt niemand zich op dat moment zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Iedereen denkt de gevaren te kennen, totdat het hoge water Limburg binnenstroomt. Grote delen van de provincie staan onder water en 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook.
De musical is van 19 juli tot en met 20 augustus te zien op de beoogde locatie Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.