Beppie Kraft en Frans Theunisz samen op bühne voor jubileum

Beppie Kraft en Frans Theunisz geven samen een jubileumconcert. © L1
Frans Theunisz en Beppie Kraft geven dit jaar samen een jubileumconcert. De twee Maastrichtse zangers worden dit jaar 77 jaar oud en ter ere daarvan staan ze samen op de bühne.
"We gaan samen een feestje vieren", zei de Maastrichtse zangeres. "Ik word 77 jaar oud, dus 7x11. Frans wordt ook 77 jaar oud. Dat is samen 154 en reden voor een feestje."

Droom

"Ik moest laatst op kantoor komen. Toen vroegen ze of ik nog een droom had", zegt Theunisz. "Ik hoef niet naar Ahoy, maar als ik iets wil doen, dan samen met Beppie." Daarom gaan ze samen optreden. Het 7x11-jubileumconcert vindt op 3 juni plaats in Fun Valley in Eijsden.

Concert

Het is niet voor het eerst dat de twee samen een concert geven. Zo hebben ze 27 jaar geleden ter ere van hun 50ste verjaardag ook al eens samen opgetreden.

Hits

De twee Maastrichtse zangers behoeven weinig introductie. Beppie Kraft is de grande dame van de Limburgse dialectmuziek, heeft ontelbare hits op haar naam staan en heeft onder andere de Gouden Narrekamp in 1994 in ontvangst mogen nemen. Frans Theunisz mocht vorig jaar november de Gouden Narrenkap in ontvangst nemen. Ook hij staat aan de top van het Limburgse lied. Zijn grootste hit is Sjeng aon de Geng. Dit nummer is de succesvolste Limburgstalige hit ooit in de Mega Top 50.