ParkCity Live blijft toch tweedaags festival

ParkCity Live in Heerlen © Jean-Pierre Geusens
Het Heerlense festival ParkCity Live gaat dit jaar geen drie dagen duren, maar toch twee.
Dat maakt de organisatie bekend. In juli kondigden de organisatoren aan dat het festival in Bekkerveld een derde dag zou krijgen, maar dat is nu dus van tafel.

'Beste beslissing'

ParkCity Live en gemeente Heerlen hebben besloten dat er nu op deze locatie geen ruimte is voor een derde festivaldag. "ParkCity Live doen we samen. We hebben goed geluisterd naar onze partners. Dit is voorlopig de beste beslissing voor iedereen", zegt festivaldirecteur Hans Paul Nieskens.

Balans

Volgens wethouder Jordy Clemens van Heerlen staat het festival hoog aangeschreven binnen het cultuurbeleid van de stad. "De locatie is uniek. Tegelijkertijd is de balans tussen leefbaarheid en levendigheid in de buurt ontzettend belangrijk. Daarom hebben we in goed overleg besloten om géén derde dag aan het festival toe te voegen", legt de wethouder uit.

Bezoekers

ParkCity Live trekt ieder jaar zo'n 35.000 bezoekers. Deze maand worden de eerste artiesten aangekondigd. Vorig jaar stonden onder meer Anouk, Robert Cray, Typhoon, BLØF en Rowwen Hèze op de bühne. De kaartverkoop start op 28 januari.