Flikken Maastricht-fans kunnen eerste aflevering eerder zien

Angela Schijf en Victor Reinier spelen de hoofdrollen in Flikken Maastricht © AVROTROS/William Rutten
Fans van Flikken Maastricht kunnen de eerste aflevering van het aankomende zeventiende seizoen eerder zien.
AVROTROS organiseert zondag 12 februari een evenement in de Jaarbeurs in Utrecht waar de eerste aflevering wordt getoond. Dat maakte de omroep maandag bekend.

Photobooth

Tijdens het evenement komen de hoofdrolspelers van de populaire NPO-serie niet langs, maar fans kunnen wel 'digitaal' met ze op de foto gaan in een speciale photobooth. Ook worden er goodiebags na de aflevering uitgedeeld.
Fans kunnen de eerste aflevering vijf dagen eerder zien dan dat het op de buis verschijnt: het nieuwe seizoen start namelijk vrijdag 17 februari. Enkele jaren geleden werd nog elk jaar een speciale 'Flikken Maastricht-dag' georganiseerd in de provinciehoofdstad. Maar omdat het evenement te populair werd en er teveel bezoekers op af kwamen, is besloten het voortaan te schrappen. Bij de laatste editie, in 2014, kwamen bijna 100.000 mensen op het evenement af.

Kijkcijferkanon

De eerste aflevering van Flikken Maastricht, in september 2007 bij de TROS op NPO 1, trok destijds bijna 1,3 miljoen kijkers. Het zijn er tegenwoordig ruim twee miljoen per aflevering en daar komen na de tv-uitzending gemiddeld 350.000 online kijkers bij.
In 2014 won Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring voor beste tv-programma.