Jacques Vriens maakt boek samen met kunstschilder

Nieuw prentenboek van Jacques Vriens en kunstschilder Pallieter Hutschemakers © Pallieter Hutschemakers
Schrijver Jacques Vriens publiceert binnenkort een nieuw boek. Het is een prentenboek dat hij heeft gemaakt samen met kunstschilder Pallieter Hutschemakers.
Beiden hebben hun hart verpand aan de Zuid-Limburgse natuur. Ze wandelen er graag door de heuvels en de bossen, en één van hun favoriete dieren is de das. In De Wijde Wereld In! werken ze voor het eerst samen.

Jonge dasjes

Het boek gaat over twee jonge dasjes die weg willen uit hun hol, de wijde wereld in. Maar buiten loert gevaar, waar ze door hun ouders voor gewaarschuwd worden. Die vinden de jongelingen nog veel te klein om de wereld te gaan verkennen. Toch wagen ze stiekem de stap naar buiten.
De jonge dasjes Bes en Bas op pad in de wijde wereld © Pallieter Hutschemakers

De Wijde Wereld In!

Jacques Vriens woont in Gronsveld en is behalve kinderboekenschrijver, ook toneelschrijver en -regisseur. De afgelopen 40 jaar zijn er ruim vier miljoen boeken van hem verkocht. Een aantal van die boeken is ook verfilmd of verwerkt tot een tv-serie. Pallieter Hutschemakers woont in Maastricht. Hij studeerde illustratieve vormgeving en vrij schilderen aan de kunstacademie, en werkt als kunstschilder. De Wijde Wereld In! verschijnt 13 januari 2023.