'Limburgs Leed' nu eindelijk voor de tweede keer in Paradiso

Het Limburgs Leed in 2019 © L1 (Ralph Souren)
Corona gooide twee keer roet in het eten, maar nu is er een nieuwe datum voor het Limburgse Leed in het Amsterdamse Paradiso. Met optredens van louter Limburgse artiesten is het poppodium op 14 mei volgend jaar even een stukje Limburg in de hoofdstad.
Eerder werd de Limburgse dag al twee keer verplaatst maar nu lijkt mei 2023 te moeten gaan lukken voor de tweede editie van het evenement.

Line up

De line-up belooft een keur aan Limburgse topartiesten met Beppie Kraft, Bjorn & Mieke, Erwin, Frans Pollux, Träcksäck, Mo’Jones, Blackbird, Tren van Enckevort en Spik & Span. De middag wordt gepresenteerd door Lex Uiting. Net als bij de eerste editie spelen de artiesten met een live band onder leiding van Bart Storcken.

Aanhaken

Volgens de organisatie is 'Het Limburgs Leed' een bijzonder feest van, voor en door Limburgers. Het programma is een ode aan de zuidelijke way of life, het typische Limburgse levenslied en, onvermijdelijk naarmate de show vordert, het rituele in- en aanhaken. De poster vermeldt niet zonder humor “ook speciaal voor Hollanders”, want tijdens de eerste editie werd Paradiso louter bevolkt door (ex-)Limburgers. Eerder gekochte tickets van afgelaste shows (2020, 2021) blijven gewoon geldig.
Klik hier voor een impressie van de eerste editie.