Film Remy van Heugten geselecteerd voor Film Festival

Leopold Witte en Liam Jeans in de film Mascotte © Mark van Aller / BIND
'Mascotte', de nieuwe film van de Heerlense regisseur Remy van Heugten, is geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam. De speelfilm wordt getoond in het zogenaamde Harbour-programma. Daarmee is Van Heugten terug op de plek waar zijn film 'Gluckauf' in 2015 in wereldpremière ging.
Mascotte draait om de tiener Jerry die met zijn radicale gedrag niet alleen zichzelf, maar zijn hele familie in gevaar brengt. De film belicht het groeiende isolement van waaruit jongeren zich ontwikkelen tot volwassenen.

Waarschuwing

Van Heugten geeft met Mascotte een liefdevolle maar keiharde waarschuwing over de rol die consumentisme, pornografie, mannelijke dominantie, polarisatie en geweld in ons leven kunnen spelen. De film gaat op 21 januari 2023 in wereldpremière op het Slamdance Film Festival in Salt Lake City, en is vanaf 2 februari in de Nederlandse filmtheaters te zien. Het Film Festival Rotterdam is van 25 januari tot 5 februari.

Gluckauf

De film Gluckauf was een doorbraak voor Heerlenaar Van Heugten. De film kreeg tien Gouden Kalf-nominaties en won er uiteindelijk vier, onder meer die voor beste lange speelfilm en beste regie. Voor Mascotte verzorgt de Kerkraadse componist Jorrit Kleijnen de muziek en is een van de belangrijkste rollen voor acteur Joes Brauers uit Bocholtz.