Uitverkochte theaters in Limburg voor kerstshows

Kerstmis in het theater. © iStock
Van André Rieu tot Guido Dieteren, en van de pianobroers Jussen tot Jack Vinders. De Limburgse theaters en zalen zitten stampvol deze decembermaand met kerstvoorstellingen.
Niet zo gek, denkt Jack Vinders, die met zijn alter ego Clara Zoerbier de voorstelling KrismesDreume speelt: "Ik denk dat mensen behoefte hebben om samen wat te beleven, de eenzaamheid van corona speelt nog altijd. Ondanks het grote aanbod voelt het niet als concurrentie, nee. Iedereen kiest toch iets uit wat bij hem past."
Ook Ivo Rosbeek staat deze dagen op de planken van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen met de voorstelling Bijna Kerst. "Kerst is vaak allerlei stress, voorbereidingen, cadeautjes kopen, en uiteindelijk valt het dan tegen. Bij ons kunnen mensen lekker in de stoel zakken en genieten."
Ook Bart Storcken staat, net als Vinders en Rosbeek, op de planken in Heerlen met zijn Barts HOHO Kerstshow. "Ik denk dat mensen het fijn vinden om samen te zingen, samen te zijn. We zijn mensen! We zijn gemaakt om samen te zijn!"