Neet oét Lottum brengt vinylplaat uit met bekendste nummers

Voorkant van de LP Alles Beejein van Neet oét Lottum © Coverart LP
De band Venlose band Neet oét Lottum brengt onder de titel Alles beejein een dubbel LP uit met 24 van zijn bekendste nummers.
Neet oét Lottum, de feestband rond frontman Frans Pollux bestond van 1995 tot 2009 en bracht in totaal zes cd’s uit. Ruim dertien jaar later heeft de band besloten enkele reünie-optredens te geven waaronder een in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Alle concerten waren in een mum van tijd uitverkocht.

Feest en pop

De ene plaat is gevuld met feestnummers als Gekke minse, Pruuse, Krank op de bank en Oppe Ruiver. Ook het VVV-clublied Alles heej is VVV dat nooit eerder officieel op geluidsdrager verscheen staat op deze plaat. De andere plaat is gevuld met de meer poppy nummers van de band zoals Goojemorge maedje, De schöld van de hemel en Mestreech.

Hald mich ’s vas

Ook de enige nationale hit van Neet oét Lottum krijgt een plaats op de verzamelaar, Hald mich ’s vas stond vorig jaar nog uitgebreid in de landelijke spotlights omdat het de meest aangevraagde song was tijdens een goede doelen-actie op 3FM. De komende weken verschijnt ook de debuut-cd Flaai en de andere twee ontbrekende albums 11-Live beej Baer en De reddende waeg op de bekende streamingdiensten.