Hadewych Minis bij uitblinkerslunch van koningspaar

Er werden 27 genodigden ontvangen voor de uitblinkerslunch. © Rotapool/ANP/Sem van der Wal
De Maastrichtse actrice Hadewych Minis heeft dinsdagmiddag geluncht met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Dat is omdat Minis in september de Theo d'Or won, een prestigieuze prijs die ze kreeg voor haar rol in het toneelstuk Girls and Boys.

Erkenning

"Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd", aldus de Rijksvoorlichtingsdienst op haar site.
Naast Minis was ook Harrie Reumkens te gast. Hij werd uitgenodigd vanwege zijn werkzaamheden als voormalig artistiek leider bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Naast Minis en Reumkens waren er ook andere bekenden, zoals presentatrice Antoinette Hertsenberg en presentator Paul Witteman. De lunch wordt zo'n twee keer per jaar, met telkens wisselende gasten, georganiseerd.

Menu

In totaal waren er 27 genodigden. Vooraf kregen de gasten dun gesneden Sint-Jakobsschelp met ponzu dressing en zoetzure groenten. Daarna een gebraden Hollandse runder entrecôte met rode port jus, paddenstoelen, schorseneren en aardappel marbré.
Als dessert werd een getoaste witte chocolade met vanille-ijs en bramen voorgeschoteld. Uiteraard werd alles geserveerd met bijpassende wijn.