Dancefestival Stereo Sunday komt met eigen documentaire

Editie 2022 van het dancefestival in Venlo is volledig uitverkocht © Stereo Sunday
Het Venlose dancefestival Stereo Sunday is vastgelegd in een documentaire. Op alle 12 de edities van het toonaangevende dancefestival in Venlo wordt ingezoomd, met al zijn meest pijnlijke, confronterende, mooie en vooral succesvolle momenten.
Wat in 2009 begon met een klein clubje vrijwilligers met een passie voor feestjes, bloeide uit tot een volwaardig dancefestival met ruim 25.000 bezoekers en artiesten als Hardwell, Yellow Claw en Sefa op de affiche.

Artiesten

"We hebben zoveel beeldmateriaal", zegt Mark Boots van het festival. "Grote namen, kaartverkoop in ruim 15 verschillende landen binnen Europa en het besluit om van gratis naar betaalde entree te gaan, was voor ons aanleiding om deze documentaire te maken."

Vrijwilligers

"Het festival draait vanaf het begin al honderd procent op vrijwilligers, dit is zeer bijzonder gezien alle uitdagingen van de afgelopen jaren. Dit maakt Stereo Sunday elke editie zo mooi", aldus Boots. In de documentaire is onder meer te zien hoe iedereen, van promotor tot decorbouwer en van fotograaf tot elektricien, de mogelijkheid krijgt een eigen steentje bij te dragen aan Stereo Sunday.

Uitzending

De 60-minuten durende documentaire gaat dinsdag om 20.00 uur in première bij CityCinema Venlo en is vanaf woensdag 14 december te zien op het Youtube-kanaal en de website van Stereo Sunday.