Theaters merken weinig van wedstrijd Oranje

Bondscoach Louis van Gaal kijkt naar zijn ploeg. © ANP
Theaters in Limburg merken in de kaartverkoop maar weinig van het feit dat Oranje vanavond voetbalt. Uit een rondgang door de provincie blijkt dat er slechts een paar kaartjes zijn teruggekomen.
In Theater de Maaspoort in Venlo staat vrijdag de voorstelling 'The Prom' op de agenda. De aanvang is om 20.15 uur, een kwartier na de aftrap van het Nederlands elftal. "Wij zien dat er sinds zaterdag wel een aantal kaartjes zijn geruild voor een voorstelling op een ander moment", legt een medewerker van het theater uit. "Dat gebeurt bij onze theaterkassa. Mensen geven daar niet altijd een reden voor op waardoor wij dus niet weten of dit is vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal."

Verrassing

Bij het Parkstad Theater in Heerlen blijken er ook kaartjes retour te zijn gekomen. Daar staat Charlie and the Chocolate Factory vrijdagavond op de planken. "Toevallig belde er zojuist iemand die zijn kaartje wilde ruilen vanwege het Nederlands elftal." Ook bij het theater in Heerlen blijft het dus bij een enkeling, tot verrassing van directeur Bas Schoonderwoerd. "Ik sta er ook van te kijken dat het hierbij gebleven is."

Nul retour

Hoewel in grote delen van het land vrijdag zal worden afgestemd op NPO1 voor Nederland - Argentinië geldt dat natuurlijk niet voor iedereen. Bijvoorbeeld voor bezoekers van het Scapino Ballet in het Theater aan het Vrijthof. Daar laten ze weten dat er tot donderdagmiddag geen enkel kaartje retour is gekomen voor die voorstelling.
Bij Poppodium Volt in Sittard is het nog de vraag wat de opkomst gaat zijn van de show van vrijdagavond. "Bij ons kunnen kaartjes niet geruild worden. Qua kaartverkoop merken we weinig van het feit dat het Nederlands elftal ook speelt, maar dat kan wat betreft de opkomst natuurlijk anders zijn"