André Rieu na drie jaar weer terug met kerstconcerten

André Rieu © ANP
Violist André Rieu geeft na twee coronajaren zaterdag weer een 'ouderwets' kerstconcert in het MECC in Maastricht.
Volgens zoon Pierre Rieu zijn de voorbereidingen in volle gang: "Het wordt een heel spektakel. In 2019 hadden we het MECC al laten ombouwen tot een gigantisch winterpaleis. We hoopten dat decor ook de jaren daarna te gebruiken, maar dat gebeurt nu pas, drie jaar later."

300 dansers

Dat het decor groot is, blijkt wel uit het grote ensemble dat André meebrengt. Buiten zijn Johann Strauss Orkest komen er ook 300 dansers, een gospelkoor en een koperblazersensemble. Ook schaatsen er 60 schaatsers op ijsbanen naast en op het decor. "Vrijdagavond is de generale repetitie en de volledige doorloop. Dan moet alles ook klaar zijn", aldus Pierre.

12.000 bezoekers

Naast zaterdag zijn er de komende twee weken nog vier andere kerstconcerten. Per concert komen zo'n 12.000 mensen kijken, alleen voor het concert op zondagmiddag zijn nog een paar kaarten beschikbaar. "De bezoekers komen weer volop uit het buitenland, wel iets minder dan bij de Vrijthof-concerten, maar nog altijd heel veel."
Zelf is de familie van Rieu vrij met Kerstmis, dat is volgens Pierre een heilige periode: "We zijn dan thuis met het hele gezin, rondom de kerstboom met lekker eten."