Sterrencast in Russische klassieker Toneelgroep Maastricht

Afbeelding ter illustratie
Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe productie van Toneelgroep Maastricht: ‘De Kersentuin’.
Jibbe Willems maakte deze hedendaagse bewerking van het stuk uit 1904 van de Russische schrijver Anton Tsjechov.

Live muziek

Michel Sluysmans neemt de regie voor zijn rekening. Hij maakte eerder al moderne interpretaties van bekende toneelklassiekers zoals Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019). Het stuk wordt live begeleid door multi-instrumentalist Beppe Costa samen met een achtkoppig ensemble.

Andere rollen

Hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger won dit jaar nog een Gouden Kalf voor zijn rol als Pim Fortuyn in de serie Het jaar van Fortuyn. Ook Anniek Pheifer is een gerenomeerd actrice met rollen in films als Ik ook van jou en Costa. Ook speelde zij in tv-series en theaterproducties. Naast Pheifer en Spitzenberger zijn er rollen weggelegd voor Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos.

Veranderde tijd

Regisseur Michel Sluysmans legt uit waar ‘De Kersentuin’ over gaat ‘Het stuk gaat over de veranderende tijd en hoe daarmee om te gaan, een thema dat ruim 100 jaar later niet minder relevant is maar wel en geactualiseerde interpretatie verdient. Jibbe Willems heeft op de fundamenten van Tsjechov een prachtig nieuw stuk geschreven, waarin zijn humor, melancholie, liefdesperikelen en mensbeeld helemaal zijn geïmplementeerd in de wereld van nu.’

Première

De Kersentuin’ gaat op zondag 5 maart 2023 in première in Theater aan het Vrijthof.
Vervolgens is de voorstelling tot juni 2023 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.