Maastricht krijgt Frank Steijns als stadscomponist

Frank Steijns © Jean-Pierre Geusens
Het is een nieuwe functie, die van stadscomponist in Maastricht. Frank Steijns heeft de eer om als eerste met deze titel de geschiedenis in te gaan.
De stadscomponist is benoemd door de Stichting Maastrichtse Componisten omdat Steijns 'zorgt voor vernieuwing van de hedendaagse klassieke muziek.' De titel Stadscomponist mag hij de komende twee jaar voeren.

CV

Hij studeerde viool, muziektheorie en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daarnaast volgde hij de opleiding tot beiaardier aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. Tegenwoordig is Steijn stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert. Daarnaast speelt hij viool in het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu.
Zondag 4 december zal om 15 uur op het pleintje aan de Kleine Stokstraat in Maastricht een compositie van Steijns worden uitgevoerd met een trompetsolo. Een uur later bespeelt de nieuwe stadscomponist het carillon van de Sint-Servaasbasiliek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!