Biografie over Jeroen Willems: ‘Je lied wordt gehoord’

Jeroen Willems als Jacques Brel in 2004 © AMP
Er komt een biografie over de Limburgse acteur Jeroen Willems. Het is zaterdag tien jaar geleden dat Willems overleed.
‘Je lied wordt gehoord’ heet het boek dat is geschreven door de uit Heerlen afkomstige Mieke Koenen. De titel is een citaat uit het Frans liedje ‘Jojo’ van Jacques Brel, één van de rollen die Willems vertolkte tijdens zijn carrière.

Beste acteur

Jeroen Willems werd geboren in Maastricht en groeide op in Heerlen. Hij studeerde af aan de toneelschool in Maastricht en werd gezien als één van de beste acteurs van ons land. Willems werd slechts vijftig jaar oud.

Voorstelling Carré afgelast

Hij zakte in elkaar tijdens een repetitie in theater Carré in Amsterdam. Die avond zou er een galavoorstelling plaatsvinden vanwege het 125-jarig bestaan van het theater. Hierbij zou ook Koningin Beatrix aanwezig zijn. Willems overleed diezelfde dag in het ziekenhuis. De voorstelling werd die dag afgelast.

Prijzen

Jeroen Willems ontving meerdere prijzen. In 1994 kreeg hij de Mary Dresselhuysprijs voor de beste acteur. In 2004 werd Jeroen Willems onderscheiden met de Louis d’Or voor zijn rol in La Musica Twee én voor de voorstelling ‘Brel de Zoete Oorlog’ van Toneelgroep Oostpool. In 2010 ontving Willems een Gouden Kalf voor beste mannelijke bijrol als Prins Claus in ‘Majesteit’ In deze film speelde Willems samen met de Limburgse actrices Carine Crützen en Hadewych Minis.
De biografie ‘Je lied wordt gehoord’ verschijnt op dinsdag 6 december.