Postume kerstsingle van Lex Nelissen

Ding Dong is een postume kerstsingle van Lex Nelissen © L1
Ruim een jaar na zijn overlijden verschijnt er op 10 december een kerstlied van Lex Nelissen. De Heerlense zanger overleed in november 2021.
Het lied ‘Ding Dong’ werd geschreven door Paul Logister.

Stem

De stem van Lex werd een hele tijd geleden al opgenomen door de eveneens vorig jaar overleden producer Frans Bronzwaer. Ivo Rosbeek en de Lotgenoten voorzagen als band het nummer opnieuw van muziek. Het kerstlied uitgebracht met toestemming van de Stichting Erven Lex Nelissen.

Duizendpoot

Lex Nelissen, bekend als nachtburgemeester van Heerlen, was een culturele duizendpoot. Hij was eigenaar van Theater Lexor en directeur van Cultuurhuis Heerlen. Hij hielp zo verschillende Limburgse artiesten aan een netwerk en aan podiumervaring.
Ook runde hij een platenlabel en was hij zelf actief als dj, presentator, theatermaker en zanger. Liedjes als 'Tuin der Lusten' en 'Kus mich nog eine kieër' behoren tot zijn grootste hits.

Plat-du-jour

Het nummer Ding Dong is vanaf aanstaande zaterdag vrijwel dagelijks te horen als Plat-du-jour in het L1-radioprogramma Plat-eweg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!