Roermondenaren gieten Sinterklaasliedjes in een modern jasje

Sinterklaasliedjes worden opnieuw ingespeeld. © L1 (Joop Aerdts)
De meeste sinterklaasliedjes gaan al generaties mee. Het muzikale familiebedrijf LouLou & Lou uit Roermond heeft veel van de liedjes gemoderniseerd naar de huidige tijd.
Verschillende muzikanten hebben de afgelopen tijd de Sinterklaasliedjes opgenomen met een blues- pop- of jazzjasje.

Bestaande liedjes

"Ik denk dat het leuk is om kinderliedjes te blijven moderniseren", zegt Sophie van Schaik, muzikant en mede-eigenaar van het bedrijf. "We willen kinderen al vroeg in aanmerking laten komen met verschillende stijlen. Zo kunnen ze al vroeg ontdekken welke muziek ze leuk vinden." Het zijn allemaal bestaande liedjes die opnieuw zijn uitgebracht. "Ook met de huidige discussies die momenteel in de samenleving spelen, is het goed om ze aan te passen."

Woorden aangepast

Woorden zoals zwarte piet of knecht zijn veranderd. "Zulke woorden zijn bijvoorbeeld aangepast in leuke of lieve Piet. Voor de groep die wel nog de traditionele liedjes wil horen, is er in al die jaren veel uitgebracht", zegt Van Schaik. Maar volgens de muzikant hoeven niet alle teksten aangepast te worden: "We kijken per liedje wat voor stijl er het beste bij past zodat we ze vervolgens weer fris en modern laten klinken."

In de zomer begonnen

Na de sinterklaasliedjes staan nu kerstliedjes op het programma. In de toekomst kijkt LouLou & Lou of ze ook paasliedjes kunnen moderniseren. De sinterklaasliedjes zijn al af en te beluisteren. "We zijn er in de zomer mee begonnen. Soms is dat best wel gek want dan is het buiten heel warm en jij bent dan bezig met het maken van sinterklaasliedjes. Maar ze moesten natuurlijk op tijd af zijn", aldus Van Schaik.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!