Pinkpop strikt Red Hot Chili Peppers als laatste headliner

Red Hot Chili Peppers op Pinkpop in 2016 © ANP
Pinkpop heeft dinsdag de laatste headliner bekendgemaakt. Dat is het viertal van de Red Hot Chili Peppers dat volgend jaar op de zondag op het festivalterrein Megaland staat.
Het is de vijfde keer dat de Peppers op het Pinkpop-affiche prijken, na 1988, 1990, 2006 en 2016. Met het vastleggen van de Amerikaanse band heeft de organisatie alle headliners voor de 52e editie compleet.

Andere headliners

Eerder werd al bekend dat P!nk ook is geboekt. Zij sluit de eerste dag af. Ook de openingsact is al bekend: de Limburgse band MADOUX heeft met het winnen van de Limburgse popprijs een plek op Pinkpop 2023 bemachtigd.

Meer grote namen

De Britse zanger Robbie Williams sluit volgend jaar de tweede dag van het festival in Landgraaf af. Ook de Britse indierockband Editors en de Haagse groep Goldband zijn al eerder aan de line-up van Pinkpop toegevoegd.

Andere acts

Dinsdagochtend werd al bekend dat de band The War On Drugs haar debuut maakt op Pinkpop. Verder maakte de organisatie nog 23 andere namen bekend die zijn vastgelegd voor volgend jaar. Het gaat om onder andere Queens of the Stone Age, The Script, OneRepublic, The Black Keys, DI-RECT en Nathaniel Rateliff & the Night Sweats. Daarmee staat de teller op 29 acts.

Oude garde

De Red Hot Chili Peppers behoren tot de oudere garde van de Amerikaanse rockscene. De band werd 39 jaar geleden opgericht in Los Angeles. Van de allereerste bezetting zijn zanger Anthony Kiedis en bassist Flea nog steeds van de partij.

Dertien albums

De groep bracht dertien albums uit, waarvan Blood Sugar Sex Magic (1991) en Californication (1999) de populairste albums waren. Vorige maand kwam het nieuwste album Return of the Dream Canteen uit.
Pinkpop staat volgend jaar van 16 tot en met 18 juni op de agenda.