Lucas de Wert: 'Het is een besmet WK'

DJ-duo Lucas (rechts op de foto) & Steve © ANP
DJ Lucas de Wert, bekend van het Maastrichtse duo Lucas & Steve, noemt het WK voetbal in Qatar 'besmet'. "Het had daar nooit georganiseerd moeten worden, het is verschrikkelijk wat er gebeurt en we zijn er heel erg op tegen."
Dat vertelt de DJ in gesprek met het ANP.

Johan Cruijff Arena

Lucas en Steve hebben in opdracht van de KNVB en het Huis van Oranje een speciaal themalied voor het WK gemaakt. Dat nummer wordt binnenkort gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, dat tijdens het WK wordt omgedoopt tot het 'Huis van Oranje'. Voetbalfans kunnen hier de wedstrijden van het Nederlands elftal volgen op grote schermen.

'Niet voor Qatar'

Ondanks de ophef rondom het hele WK in Qatar, hoopt Lucas wel dat het nummer de komende jaren nog bekend blijft. "Dit nummer is gelukkig wat langer houdbaar en voor Nederland en de supporters gemaakt, niet voor Qatar. Hopelijk gaat het nog vele jaren mee."
Lucas en Steve verzorgen ook nog een optreden tijdens de rust van het WK-duel tussen Nederland en Qatar, dat op 29 november wordt gespeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!