Gitaargigant Gibson roemt Pablo van de Poel van DeWolff

DeWolff tijdens een optreden © Flickr/Eric de Redelijkheid/CC BY-SA 2.0
Gitaarmerk Gibson noemt DeWolff-muzikant Pablo van de Poel uit Geleen een van de meest getalenteerde en inspirerende gitaristen van het afgelopen decennium.
De Limburger staat daarmee in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld Taylor Swift of Joe Bonamassa.

Jubileum

In het kader van het 70-jarig jubileum van het kenmerkende Les Paul-model van Gibson heeft het gitaarmerk een lijst met negen muzikanten gedeeld, met de frontman van de Geleense rockformatie DeWolff op plek zes.

Stradivarius

Van de Poel noemt het ongelofelijk dat hij tussen deze grote namen wordt genoemd door Gibson: "Ik zag het op instagram toen ik aan het klussen was, maar ik snapte het niet helemaal. Het voelde abstract en overweldigend tegelijk, dat ik door zeg maar de Stradivarius onder de gitaarmerken bij de negen meest getalenteerde gitaristen van het afgelopen decennium word gerekend", zegt hij op L1 Radio.

Tienduizenden uren

De nominatie komt hoe dan ook niet uit de lucht vallen. "Ik speel hoe dan ook elke dag. Soms een kwartier, soms twee uur, soms een hele dag. Ik heb tienduizenden uren op dat instrument doorgebracht, ik voel de gitaar gewoon ademen. Het gaat in ieder geval nooit vervelen. Het gaat om techniek, om je eigen geluid. En natuurlijk de gitaar zelf: mezelf vergapen aan alle instrumenten bij gitaarwinkels is een van mijn favoriete bezigheden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!