Zangkoor Fusion wint eerste Klankkleur-Festival

Zangkoor Fusion uit Sittard © Istock/L1
Vocal Group Fusion uit Sittard heeft het allereerste Klankkleur-Festival gewonnen. Het koor kreeg in Theater De Maaspoort in Venlo van de jury 288 van de in totaal 300 haalbare punten.
De zanggroep onder leiding van dirigente Esther Zaad won ook een cheque van 1000 euro.

Mager

Het Klankkleur-Festival was het eerste concours voor zangkoren, fanfares, harmonieën en tamboerkorpsen sinds de uitbraak van de corona-epidemie. Het aantal verenigingen dat beoordeeld wilde worden was mager. Toch was het druk in de Maaspoort omdat veel muziekverenigingen wilden optreden zonder jurering.
Bij de zangkoren ging er een aanmoedigingsprijs van 300 euro naar The Young Voices uit Voerendaal. Bij de B-koren won popkoor Galou uit Gulpen een 1e prijs en een cheque van 500 euro.

Enige deelnemer

Bij de tamboerkorpsen nam alleen de Slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie Aurora uit Grevenbicht deel aan het concours. De club haalde 90.83 punten. Aan de concertconcoursen van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM) namen één fanfare en één harmonie deel. De Koninklijke Harmonie van Heer, uitkomend in de tweede divisie, behaalde 86.33 punten. En in de eerste divisie fanfare behaalde Fanfare Concordia uit Ittervoort 91.33 punten.
Het Klankkleur-Festival wordt georganiseerd door Stichting Klankkleur Limburg (SKL), de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L).