11devande11de uitverkocht: 'Belangstelling is groot'

De 11devande11de in 2018 in Maastricht © Graatje Weber
De entreeprijs van 11,11 euro was geen reden voor carnavalsliefhebbers om geen kaarten voor de 11devande11de te kopen. Het evenement op het Stationsplein in Roermond is namelijk helemaal uitverkocht.
In totaal gingen er 15.500 kaarten over de toonbank.

Belangstelling enorm

"Meer ging ook niet, want voor dat aantal is een vergunning afgegeven", vertelt Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei dinsdagochtend in de L1 Nieuwsshow. "We hadden nog zeker 2000 of 3000 meer kaarten kunnen verkopen. De belangstelling is enorm."

Ander plein betrekken

Een groter evenement zit er op het Stationspein niet in. "We zitten met een infrastructuur. We werken met een groot podium, dat willen we zeker handhaven om de kwaliteit te waarborgen. Wellicht is het mogelijk om een ander plein te betrekken", denkt Van Eeghem. Dat wordt overigens dit jaar al gedaan. "Het Munsterplein wordt gebruikt voor alleen de opening."

Kanon afgeschoten

En die opening ziet er ook anders uit dan voorheen. Met de Prinselikke Stadts-Garde uit Roermond zullen op het Munsterplein kanonschoten te horen zijn. Ook wordt een kanon afgeschoten op het podium op het Stationsplein. "Dat wordt in beeld gebracht met een drone. In vogelvlucht gaan we van het Munsterplein naar het Stationsplein."

Ich bin zo verleef

Beppie Kraft sluit steevast het grote carnavalsevenement af. Maar de Koningin van het carnavalslied draagt het Sjengske over aan winnares Emma Kok. "Samen met Lex Uting, Emma Kok zingt ze Ich bin zoe verleef. Een fantastisch drietal dat dat ten gehore gaat brengen."
De 11devande11de is, zoals elk jaar, op 11 november en begint om 11:11 uur op het Stationsplein in Roermond. Vorig jaar werd voor het eerst de entreeprijs van 11,11 euro ingevoerd, maar toen gingen veel carnavalsevenementen waaronder ook de 11devande11de niet door vanwege de coronamaatregelen.

Live te volgen op L1 TV

De opening van het vastelaovesseizoen is ook dit jaar helemaal te volgen via L1 TV. Vanaf 11:00 tot 20:00 uur kun je op alle kanalen van L1 de optredens in Roermond volgen. Klik hier voor het complete programma op L11 Alaaf.nl.