Limburgse musea: geen extra maatregelen vanwege activisten

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht © Bonnefantenmuseum (Kim Zwarts)
Limburgse musea nemen vooralsnog geen extra maatregelen om zich te wapenen tegen klimaatactivisten.
Dat blijkt uit een rondgang van L1.

Impact

De afgelopen dagen waren verschillende musea het doelwit van (klimaat)activisten. Donderdag lijmde een actievoerder zich in het Mauritshuis vast aan het Meisje met de Parel van Vermeer. Eerder al vloog er soep tegen de Zonnebloemen van Van Gogh, puree tegen een werk van Claude Monet, een taart richting de Mona Lisa, en iemand lijmde zich vast aan een werk van Picasso. De actievoerders richten zich tot dusverre op topstukken van grote musea, om de impact van hun actie zo groot mogelijk te maken.

Keith Haring

Limburgse musea nemen vooralsnog nauwelijks extra maatregelen, zo blijkt uit een rondgang. Bij Museum Van Bommel Van in Venlo houden ze het bij de zaalwachten die er nu ook al rondlopen. Ook Schunck in Heerlen, waar recent nog werk van de wereldberoemde kunstenaar Keith Haring te zien was, doet niks extra. Het Limburgs Museum in Venlo doet 'geen mededelingen hierover'.
Alleen het Bonnefantenmuseum in Maastricht zegt 'extra alert' te zijn op mogelijke acties van activisten. Over wat die verhoogde waakzaamheid precies inhoudt doet het museum geen uitspraken.