Koets Kasteel Arcen ingrijpend gerestaureerd

Afbeelding ter illustratie, dit is niet de bewuste koets. © iStock
Een zogenoemde Schuit-Landauer koets die een plek krijgt in het park van Kasteel Arcen wordt ingrijpend gerestaureerd. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft daarvoor 5000 euro beschikbaar gesteld.
Het is een van de cultuur- en natuurprojecten die kan rekenen op een financiële bijdrage van het fonds.

Weinig bewaard gebleven

Stichting Limburgs Landschap wil het rijtuig restaureren, omdat er maar weinig kastelen in Nederland zijn waar originele koetsen bewaard zijn gebleven. Restaureur Hay Gout van het Streekmusuem De Hansenhof neemt de koets onder handen. Na de restauratie krijgt de koets een plek in het park van Kasteel Arcen.

Muziektheaterproductie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft dit kwartaal bijna 140.000 euro geïnvesteerd in 48 Limburgse cultuur- en natuurprojecten. Zo gaat er een bijdrage van 7500 euro naar een muziektheaterproductie In die sjtroat van Stichting Cultuurbevordering Parkstad. Met de voorstelling wordt de verbinding gemaakt tussen Het Streektheater, Koninklijke Harmonie Heerlen en Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius. De bewoners en jongeren uit diverse Heerlense buurten maken op sociale en artistieke wijze kennis met de kunsten en het theater.

Hip Hop Dance Championship

Verder gaat er 5000 euro naar Nederlands Hip Hop Dance Championship. Er is onder andere een wedstrijd voor speciale doelgroepen en amateurs. Daarnaast krijgen dansers met een beperking in aanloop naar het event begeleiding en een coach aangewezen. Een project dat jonge docenten volgen over duurzame en circulaire materialen krijgt een waarderingsbijdrage van 600 euro.
Andere projecten die een bijdrage hebben gekregen staan in deze lijst.