Geen LVK 2023 voor Bjorn & Mieke

LVK-winnaars Bjorn en Mieke uit Venray (2022). © Graatje Weber
De winnaars van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK) 2022, het zangduo Bjorn & Mieke uit Venray, gaan geen liedje insturen voor het LVK 2023.
Zangeres Mieke Janssen is zwanger en verwacht haar tweede kindje eind december.

Gezin

"Je moet vol kunnen gaan voor zo'n LVK en anders niet", vertelt collega-zanger Bjorn Poels. "Het allerbelangrijkste is dat Mieke de komende maanden vooral aan zichzelf denkt en alle aandacht moet richten op haar gezin." De finale is op vrijdag 3 februari 2023 in hun eigen gemeente Venray. "Dat is natuurlijk wel balen als je niet in je thuisbasis kunt meedoen, maar het is niet anders", zegt Poels.

Finale

Bjorn & Mieke wonnen het LVK 2022 met het liedje 'Altied ope'. "We zullen dat nummer tijdens de opening van de LVK-finale op 3 februari zeker komen zingen", zegt Poels. "Dus we zijn wel aanwezig op het LVK 2023 maar we doen niet mee aan de wedstrijd." Er komt waarschijnlijk wel een nieuw vastelaovesliedje uit voor komend seizoen, maar dat wordt dus niet ingestuurd naar de liedjeswedstrijd.

1000 sterre

Bjorn & Mieke stonden in 2013 in Swalmen voor het eerst in een LVK-finale. Hun grootste hit '1000 Sterre' was een finaleliedje in 2017 tijdens het LVK in Heerlen. Dat nummer is nu ook beschikbaar in een muziekdoosje.

Veranderingen

Deze week maakte de organisatie van het LVK een aantal veranderingen bekend voor het komende jaar. Zo staan er weer 60 kandidaten in de halve finales, wordt er geloot voor de volgorde van optreden in de finale en is er een nieuw presentatie duo.