Floor Jansen heeft borstkanker: 'Ik dacht dat ik gezond was'

Nightwish met Floor Jansen op Pinkpop 2022 © Jean-Pierre Geusens
Bij de in Beegden opgegroeide zangeres Floor Jansen is borstkanker geconstateerd.
Dat laat de zangeres van Nightwish weten op Instagram. Jansen ontdekte bij toeval dat ze borstkanker heeft.

Delen

"Ik dacht dat ik gezond was!", schrijft Jansen op Instagram. "Ik voelde de kanker niet. Ik wist niet dat het er was totdat ik, als vrouw van 40+, naar een standaard controle ging. Iets wat veel landen aanbieden, zelfs voor sommigen gratis. Als ik daar niet heen was gegaan, zou de tumor onopgemerkt zijn gebleven. Over een jaar had dit veel groter kunnen worden. De gedachte daaraan doet me dit verhaal met jullie delen."

Levensreddend

Volgens de metalzangeres is een mammografie, een onderzoek waarbij iemand met een ontbloot bovenlichaam tegen een röntgenapparaat staat, "levensreddend". "Het is ongemakkelijk en je zou kunnen denken dat je toch niets in je borsten zult hebben, maar GA! En voor de mannen die dit lezen: Herinner je vrouw, vriendin, moeder, zus eraan om zich te laten controleren", roept Jansen op.

Niet uitgezaaid

Ze schrijft dat ze donderdag wordt geopereerd zodat de tumor verwijderd kan worden. "Mijn prognose is zeer goed! Het lijkt een niet-agressieve kanker te zijn die zich niet lijkt te hebben uitgezaaid."

Nightwish

Jansen hoopt dat alles volgens plan verloopt en dat ze op 20 november met haar metalband Nightwish kan beginnen aan de Europese tour. "Ik ben optimistisch omdat mijn prognose goed is."