Sfeerproeven bij Oktoberfeest: 'Hoe goed is je Duits?'

Het Oktoberfeest in Sittard is het grootste 'bierfeest' van de Benelux. © ANP
Het Oktoberfeest in Sittard is 17 jaar geleden natuurlijk over komen waaien vanuit Duitsland. Het is dus eigenlijk een Duits feestje. Maar, hoe goed is het Duits eigenlijk van alle bezoekers die naar het feest komen?
Verslaggever Riël Linssen is aanwezig, uiteraard helemaal gekleed volgens de dresscode, en zoekt het uit.

Oktoberparade

Vrijdagavond werd het Sittardse najaarsfeest afgetrapt met de Oktoberparade. Miss Oktoberfeest heeft die avond haar intocht gemaakt in de binnenstad, voordat het zesdaagse festijn kon beginnen.
Klik hier voor een fotoalbum van de Oktoberparade in Sittard.

Auf Geht's

In 2020 kon het feest niet doorgaan vanwege corona en vorig jaar vond een afgeslankte vorm plaats onder de vlag het Wiesnfest. Dit jaar kan het Oktoberfeest weer gewoon doorgaan en worden weer duizenden bezoekers verwacht in de stad. Het thema van de zeventiende editie is 'Auf Geht's'.

Opkomst

De eerste editie van het Sittardse najaarsfeest vond in 2005 plaats. Daarna is het uitgegroeid tot het grootste Oktoberfeest van de Benelux. En dat succes bleef niet onopgemerkt. In de loop der jaren worden er op meerdere plekken in Limburg Oktoberfeesten georganiseerd.
In de video hieronder meer over de opkomst en de geschiedenis van het feest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!