Limburgse inbreng op de Dutch Design Week

Risja Steeghs. © L1
Eindhoven staat vanaf zaterdag negen dagen in het teken van de Dutch design Week. Dit is het grootste ontwerpevenement van Noord Europa. En hier doen ook Limburgse designers aan mee.
Risja Steeghs uit Reuver is zo'n ontwerper. Zij staat voor het eerst met haar werk op de Design Week. "Dat is leuk en spannend en ik ben ook een beetje trots." Een beoordelingscommissie buigt zich over de ontwerpen die de designers indienen. "Ik mag blij zijn dat ze me hebben toegelaten."

Interieurwinkel

Steeghs exposeert niet in een galerie, maar in een interieurwinkel midden in de stad. Het is een winkel in Scandinavische sfeer. "Ik heb gezocht naar een plek waar mijn ontwerpen goed tot zijn recht zouden komen. Ik werk in zachte kleuren en vormen, dat past heel goed bij de Scandinavische sfeer in deze winkel."

Paddenstoelen als inspiratie

De expositie van Risja Steeghs heet 'Funghi fabulous'. Zij haalt haar inspiratie uit paddenstoelen, maar ook uit boswandelingen. "Eigenlijk laat ik me inspireren door alles wat ik tijdens zo'n wandeling tegenkom. Als de regen op een bepaalde manier plassen op de grond maakt, kan ik die vormen bijvoorbeeld gebruiken in mijn werk. De natuur is één grote inspiratiebron."

Kunst of Design?

Steeghs maakt werken die aan de muur hangen, maar ook gebruiksvoorwerpen, zoals vazen. "Ik kan niet echt kiezen tussen kunst of design. Ik geloof dat ik tussen deze twee kan bewegen hoe ik dat zelf wil. Binnen mijn werk schep ik een eigen universum en als ik op dat moment voel dat ik daar tafels bij wil maken die lijken op paddenstoelen, dan doe ik dat en dan is dat weer design."
The Dutch Design Week is nog tot en met 30 oktober te bezoeken in Eindhoven.