DJ-duo Lucas & Steve maakt themalied voor fanevent WK Qatar

De Maastrichtse deejays Lucas & Steve brengen een speciale track uit. © Instagram Huis van Oranje
Het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve maakt het officiële themalied voor het Huis van Oranje, het fanevent in de Johan Cruijff Arena tijdens het WK voetbal in Qatar.
"Wij zijn door de KNVB gevraagd om een speciaal anthem te maken voor het voetbalfeest in jet Huis van Oranje. Dat wilden we natuurlijk graag en we kunnen niet wachten om het nummer te draaien in een volle Johan Cruijff Arena. Dat wordt een groot spektakel", zegt Lucas de Wert op de website van de voetbalbond.

Optreden

De Amsterdamse voetbaltempel wordt tijdens het WK omgedoopt tot het Huis van Oranje. Voetbalfans kunnen hier de wedstrijden van het Nederlands elftal volgen op grote schermen. De Maastrichtse deejays maken niet alleen het themalied. Ze verzorgen ook nog een optreden tijdens de rust van het WK-duel tussen Nederland en Qatar, dat op 29 november wordt gespeeld.
Eerder werd al bekend dat Flemming, Ronnie Flex, Typhoon, DJ La Fuente en Emma Heesters deel uitmaken van de muzikale selectie van Huis van Oranje.

Oranje-vibe

Het nummer is nog niet uitgebracht, maar Steve Jansen licht alvast een tipje van de sluier op. "Bij het maken van het nummer hadden we het gevoel van winnen in gedachten. Het is een feel good nummer geworden, maar het geeft ook een gevoel van euforie en strijd. Het is een goede feestplaat, natuurlijk met een Oranje-vibe."