Neet oét Lottum naar poptempel Paradiso

Neet oét Lottum in De Gouden Tijger in Venlo © Peter de Ronde
De Venlose band Neet oét Lottum gaat optreden in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Dit optreden zal plaatsvinden op zondag 16 juli.
Begin oktober kondigde de band na 13 jaar stilte een reeks reünieconcerten in Venlo aan. Dit deden ze nadat Neet oét Lottum in augustus tijdens het Zomerparkfeest in Venlo eenmalig weer samen op het podium stond.

Grote belangstelling

De grote belangstelling voor deze concertreeks heeft de band verrast. Kaartjes hiervoor waren dermate snel uitverkocht dat de band de fans die er niet bij konden zijn, tegemoet wil komen.

Paradiso eerder afgezegd

De band kreeg twintig jaar geleden al eens de kans om te spelen in Paradiso, maar moest toen afzeggen. De reden: de toenmalige accordeonist wilde zijn diploma-uitreiking op zijn middelbare school niet missen. "We waren jong", zegt frontman Frans Pollux daar nu over. "Roy had al veel belangrijke levensmomenten moeten missen - altijd weg met de band. Nu koos hij één keer voor zichzelf. Het was even slikken, maar we begrepen hem wel."
Het leverde een geweldige anekdote op: 'wij hebben Paradiso afgezegd'. Maar diep van binnen is het altijd een klein beetje pijn blijven doen, zeker toen in 2009 duidelijk werd dat Paradiso er nooit meer in zou zitten: de band ging uit elkaar.

Hald mich 's vas

Neet oét Lottum trad op tussen 1995 en 2009. De band maakte zes albums en scoorde een hit met Hald mich 's vas. Dat nummer stond meerdere keren op nummer 1 in de Limburgse 100 en is een vaste waarde in de Top 2000 van Radio 2.
Het optreden in Paradiso is op 16 juli 2023. De kaartverkoop start zaterdag 22 oktober om 10:00 uur via de website van Paradiso en de site van de band zelf.