Nominatie Cinekid Award: deze Limburgers dingen mee

Screenshot van eXpeditie © eXpeditie
Robin Peeters uit Maastricht en Kris Förster uit Heerlen maken donderdagavond kans op een Cinekid Award. Met hun serie eXpeditie zijn ze genomineerd in de categorie beste Nederlandse non-fictie serie.
Er zijn in deze categorie nog twee andere genomineerden: Hoofdzaken 4 (van de VPRO) en Het Klokhuis: je lijf is van jou/racisme/Tweede Wereldoorlog (van de NTR).

Sowieso brons

Robin Peeters reageert heel trots op de nominatie: "Het is voor ons al een hele mooie waardering dat we naast de VPRO en NTR mogen staan met een onafhankelijke eigen productie. Er zijn drie genomineerden, dus we hebben sowieso al brons binnen, daarmee zijn we heel blij."

Als het ware gelanceerd

Peeters en Förster schreven het scenario voor de documentaireserie die is gemaakt door Mosasaurus Film. Er zijn al een aantal afleveringen van eXpeditie te zien op YouTube. "Toch zien wij de vertoning op het Cinekid Film Festival als de echte première van deze serie. Dat is mooi, omdat we er al zo lang aan werken. Dan komt het echt naar buiten voor het grote publiek, nu wordt hij als het ware gelanceerd."
De Cinekid Awards worden in Amsterdam uitgereikt tijdens het Cinekid Film Festival dat nog tot en met 30 oktober duurt.