DJ-duo Lucas & Steve na twee jaar weer op 'echte' ADE

Lucas & Steve tijdens Koningsdag in Breda. © ANP
Lucas de Wert en Steven Jansen uit Maastricht, beter bekend als dj-duo Lucas & Steve, draaien deze week na twee corona-edities weer op een 'ouderwetse' Amsterdam Dance Event (ADE).
Tijdens ADE bezoeken honderdduizenden muziekliefhebbers van vooral elektronische- en dancemuziek een van de honderden feesten in Amsterdam. Lucas & Steve spelen ook enkele sets en kunnen niet wachten, zo vertellen ze in gesprek met RTL Boulevard.

'Toch wel spannend'

"Het is toch best wel spannend als je al twee jaar geen 'echte' ADE meer hebt gehad, dan doet dat wel wat. Ik heb er heel veel zin in", vertelt Lucas. Steve vult aan: "Absoluut, ja." De heren komen al jaren op ADE. Tegenwoordig als bekende dj's, maar vroeger ook als fans zelf: "Voordat we waren doorgebroken, waren we hier al. Dan gingen we zelf naar een feestje. Later gingen we ook met onze USB-sticks en cd's langs bij allerlei dj's en labels om maar in de picture te komen."

Beste dj van de wereld

Tijdens ADE wordt ook bekendgemaakt wie zich de beste dj van de wereld mag noemen. De heren hebben dit jaar goede hoop en denken een plek in de top 70 van de wereld wel te kunnen halen.
ADE begint woensdag 19 oktober. Lucas & Steve spelen donderdag in Room Mate Aitana en vrijdag in Q-Factory.