Theater Maaspoort in Venlo blijft gratis voor kinderen

Theater Maaspoort in Venlo © L1
Theater De Maaspoort in Venlo blijft sowieso dit hele theaterseizoen kinderen gratis binnenlaten. En misschien de komende jaren ook nog wel: "We hopen dit zo lang mogelijk door te kunnen zetten."
De actie om kinderen tot 12 jaar gratis toegang te verschaffen tot de voorstellingen in het theater is een groot succes. Binnen anderhalve week na de bekendmaking zijn er al 2300 gratis kaartjes verstrekt aan kinderen. De Maaspoort nam het initiatief als gebaar naar de samenleving, in een tijd van almaar stijgende prijzen, en om kinderen enthousiast te maken voor het theater.

Fantasie

"Er komt maatschappelijk zoveel op iedereen af, eigenlijk is dit juist een goed moment om even te ontspannen in de fantasie van het theater, maar voor veel huishoudens wordt een bezoek letterlijk onbetaalbaar", zegt directeur Leon Thommassen: "Met ons team zijn we gaan nadenken over wat we kunnen doen, we waren er vrijwel meteen van overtuigd dat we iets wilden voor ons jongste publiek."

Zo lang mogelijk

Het Venlose theater hoopt het beleid zo lang mogelijk vol te kunnen houden, zegt marketingmanager van De Maaspoort Linda Keijzers-van Vegchel: "We hopen dit zo lang mogelijk door te kunnen zetten. Voor nu hebben we de financiering rond voor dit theaterseizoen, dus dit beleid geldt sowieso tot en met het einde van dit theaterseizoen. Het geldt niet alleen voor familievoorstellingen maar voor alle voorstellingen. Dus wanneer iemand met zijn kind naar het zwanenmeer wil dan kun je ook daarvoor een gratis ticket reserveren."

Jeugdfonds

Naast de gratis tickets zijn er ook theaterbezoekers die ervoor kiezen wél te betalen voor hun kinderen, zegt Keijzers: "Hiermee steunen ze namelijk het Jeugdfonds waardoor we nog meer kinderen gratis naar het theater kunnen laten gaan."