Jeroen uit America in blote bast op boerenkalender

Kalenderboer Jeroen Kessels tussen zijn koeien © Omroep Horst aan de Maas (Niels van Rens)
Jeroen Kessels, een jonge boer uit America, is uit de kleren gegaan voor de Boerenkalender. Niet alleen om in blote bast te pronken op de sexy foto's, maar ook om de agrarische sector in een positief daglicht te zetten.
De Boerinnenkalender is al een tijd een vast gegeven, maar sinds een aantal jaar is er ook een Boerenkalender.

Tweede poging

Jeroen prijkt tussen zijn koeien op de maand mei. "Ik was vorig jaar op een feestje en mijn vrienden zeiden dat ik mij moest opgeven", zegt Jeroen. "Ik had mij al eerder opgegeven, maar toen kwam ik niet door de selectie. Nu kreeg ik ineens een mailtje van de Boerenkalender dat ik geselecteerd was."

Stikstofregels

De 23-jarige boerenzoon werkt bij zijn ouders in het melkveebedrijf. "Helaas zitten we hier in een Natura 2000-gebied en lopen we kans dat we vanwege de stikstofregels weg moeten", gaat Jeroen verder. Hij maakt zich daarom zorgen om het bedrijf. "We zijn al aan het kijken om op een andere plek verder te gaan."

Jammer

Hij wil met deze fotoshoot een positief beeld neerzetten van de boer. "Veel mensen denken negatief over boeren", zegt hij. "Dat vind ik jammer. Daarom vind ik het ook belangrijk om deze shoot te doen."