Matheu Hinzen op 16-jarige leeftijd solo in theater

Matheu Hinzen tijdens de premiere van Summer - Picture Perfect in 2020 © ANP
Hij is nog maar 16 jaar, maar heeft al een hele carrière achter zich. Matheu Hinzen is acteur, presentator en muzikant en staat zondag voor het eerst met een solo-show in het Munttheater in Weert.
Een theatershow in de stad waar hij al zijn hele leven woont brengt extra spanning met zich mee: "Het rijst bijna de pan uit de spanning. Het is de eerste keer dat ik echt iets doe van mezelf. Ik heb in grote producties gestaan, ik heb voor groot publiek mogen presenteren, maar dit heeft toch iets extra’s. Het is in een kleine setting, je voelt het publiek en ik speel met een live-band dus ik kan het ook niet over doen. Daarnaast is dit iets onder mijn eigen naam, dat maakt het allemaal extra spannend. Maar het gaat goedkomen want er staan vertrouwde muzikanten om me heen en er zit familie in de zaal."

Live-vibe

Matheu Hinzen begon zijn carrière toen hij in 2015 de 8-jarige André Hazes speelde in de film Bloed, zweet en tranen. Hij speelde vervolgens de hoofdrol in de musical Ciske de Rat en deed in 2019 mee aan het Junior Eurovisiesongfestival. Hij speelde in meerdere films en presenteert tegenwoordig ook. In september was hij nog één van de presentatoren van het Junior Songfestival dat live werd uitgezonden. Die live-vibe die bevalt Hinzen wel: "Ik vind dat heerlijk. Je bent samen iets aan het maken, je hebt emotie in de zaal, en als er iets fout gaat, kan je daar leuk op inspelen. Dat is met deze theatershow natuurlijk ook zo. Dat het live is, dat maakt het juist zo leuk."

Lachend naar buiten

Zondag staat hij twee keer met zijn show in het theater in Weert. Een matinee en een avondvoorstelling. "Ik ben zondagavond na afloop van mijn show happy als ik de mensen lachend naar buiten zie gaan, als mijn band blij is, als ik mijn gezin en vriendin kan knuffelen. Als ik lekker mijn colaatje naar binnen kan gooien in de avond en kan terugkijken op een heerlijke dag.”

Toekomst

In de toekomst hoopt Matheu zich op acteren, presenteren én zingen te kunnen ontwikkelen. "Ik hoop me lekker te kunnen ontwikkelen op al die gebieden. Ik blijf acteren en presenteren. Ik blijf muziek maken. Ik hoop in de toekomst nog wat samenwerkingen te kunnen aangaan op muzikaal vlak.” Als hij zou moeten kiezen tussen acteren, presenteren en muziek maken zou hij toch voor de muziek gaan. “Dat is sowieso mijn uitlaadklep en iedereen wordt blij of krijgt herinneringen terug van muziek, dus dat ik mijn nummer 1."

Dankbaar

"Als ik met iets bezig ben zit ik heel erg in het moment. Maar af en toe kijk ik terug en denk ik van ‘goh wat bof ik toch eigenlijk’. Wat er nog meer gaat komen, ik ben heel benieuwd!"
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!